Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin M (2311 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Jezeli chodzi o mnie to jestem nauczycielka norweskiego w szkole norweskiej i po Wyzszej szkole nauczycielskiej w Norwegii - ucze norweskiego od 1. do 10. klasy , a oprocz tego mam dodatkowe kopetencje do nauczania doroslych obcokrajowcow
Nigdy nie mialam polskich uczniow - dlatego nie moge wypowiedziec sie na ten temat - dlatego moje refleksje dotycza ogolu na podstawie moich doswiadczen z roznymi obcokrajowcami
Nigdy nie uczylam tez jezyka polskiego i nawet nie wiem czy bym sobie z tym zadaniem poradzila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kazimierz Kowalczyk
(Kazimierz)
Wiking
dla mnie strona www:trans-skandynawia.com miła buzia i fachowiec w temacie , sam sie przekonałem i nic nie płaciłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Kazimierz napisał:
dla mnie strona www:trans-skandynawia.com miła buzia i fachowiec w temacie , sam sie przekonałem i nic nie płaciłem

Pozwole sobie poprawic twoj adres :

www.trans-skandynawia.com/

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Katarzyna Kowalczyk
(kowalczyk)
Wiking
Agnieszka? Czy możesz napisać coś więcej o tym kursie w komunie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
agnieszkaj81 napisał:
Ja chodzilam na kurs panstwowy do komuny i nic innego nie polecam.Nauka u polskich nauczycieli,to moim zdaniem strata czasu i pieniedzy.Znam pare osob,ktore uczyly sie w jakiejs polskiej szkole w Oslo.Nie potrafia zamienic kilku zdan po norwesku.

A ja i tego z komuny nie polecam. Chodziłam 6 miesięcy i nie potrafiłam się porozumiec w prostych sprawach. Płaciłam 2750 koron co 5 tygodni i nic z tego nie mam. Języka nauczyłam się poprzez pracę. Tam idzie szybko. Otwierasz się na język nie wiadomo kiedy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Katarzyna Kowalczyk
(kowalczyk)
Wiking
Ja nie mam z kim rozmawiać, próbuję uczyć się z książek ale samej to ciężko, a najgorzej z motywacją
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Prześledziłam twoje wpisy na forum i wywnioskowałam, że nie potrzebujesz pracowac, żeby zarabiac. Może się mylę, ale jeżeli nie, to może popracuj, żeby nauczyc się języka. Znajdz sobie firmę, w której możesz pracowac jako wolontariusz (za darmo). Zaproponuj im twoją pomoc w zamian za naukę norweskiego. Możesz tam chodzic raz w tygodniu, albo częściej jak chcesz. Wtedy znajdziesz kogoś do porozmawiania i motywację do nauki.
Najważniejsze to zacząc, reszta toczy się prawie sama.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
kowalczyk napisał:
Ja nie mam z kim rozmawiać, próbuję uczyć się z książek ale samej to ciężko, a najgorzej z motywacją

Rozumiem to. Ja przez kilka pierwszych miesiecy po przyjezdzie nie chodzilam na kurs. Mialam duzo wolnego,kiedy siedzialam sama w domu i tez nic sie wtedy nie nauczylam.Po prostu nic mi nie wchodzilo do glowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Katarzyna Kowalczyk
(kowalczyk)
Wiking
I po co te złośliwości Ankaper?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
kowalczyk napisał:
I po co te złośliwości Ankaper?

Widzę, że jesteś wrażliwa. Nie chciałam byc złośliwa. Przeczytałam w jednym z twoich postów, że nie pieniądze były powodem emigracji. Tak więc nasunął mi się wniosek, że nie potrzebujesz pieniędzy już teraz i od razu, a możesz poświęcic trochę czasu na naukę. Jak widzę moja wypowiedz została odebrana w najgorszy z możliwych sposobów. Nie chcesz skorzystac z dobrej rady to nie, ale nie posądzaj mnie o złośliwośc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok